Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

David Rath si dělá apríl, alespoň tedy doufám...

Dnes je 1. dubna, "apríl", den, který je obecně znám jako den šprýmařů a žertů. Po svém se ho zřejmě rozhodl oslavit i známý milovník sarkasmu, ironie a drsného humoru David Rath. Již několik měsíců si dělá apríl z novinářů i občanů v souvislosti s výstavbou nového pavilonu interny v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi.

Na apríla dostává vývoj celé kauzy další absurdní rozměr. Na pokyn Davida Ratha se do řešení situace zapojil Vladimír Dryml. Toho pan hejtman údajně poslal v minulých dnech do nemocnice jako krizového manažera. Zřejmě kvůli tomu, aby pan senátor využil svých  komunikačních dovedností, či  svého 100% lidského přístupu a "narovnal" pošramocené vztahy mezi vedením nemocnice a zaměstnanci...Sice mi to připomíná přilévání oleje do ohně, ale protože doposud nevím, zda to opravdu není jen další z aprílových žertíků pana hejtmana, vyčkám si, zda se tato informace opravdu potvrdí.

O co v celé kauze jde?

Na počátku tohoto roku vyšlo najevo, že zakázku na výstavbu nového pavilonu interny Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi získala společnost, která není stavební firmou a její vlastnická struktura je nejasná. Média navíc uvedla, že tato firma je "prázdnou schárnkou", nesídlí na adrese, kterou udává ani na ni neexistuje žádný fungující kontakt. Tuto "malou drobnost" se pan hejtman Rath snažil po svém vyvrátit v posledním čísle Středočeského magazínu, vydávaného Krajským úřadem. Kauze byla věnována celá dvoustrana a na důkaz toho, že firma není žádnou "práznou schránkou",  nechal pan hejtman dokonce otisknout i tuto fotografii s úsměvným komentářem (Rathovu argumentaci naleznete zde).

Nejsem investigatvni novinář, nevím, jestli jsou pravdivé informace médií, či Davida Ratha a jeho propagandistické suity. Na celé kauze však přesto nejen mně "něco" nesedí.

To "něco" na ní nesedělo i zaměstnancům Klaudiánovy nemocnice, kteří v uplynulých týdnech sepsali proti neprůhledné zakázace petici, kterou podepsalo přes 600 jejích zaměstnanců.

David Rath reagoval po svém. Prostřednictvím jím dosazeného ředitele nemocnice, nechal ze svých funkcí odvolat dva nejodbojnější primáře - operačních sálů a neurologie. Samozřejmě, že formálně byli "odejiti" kvůli něčemu zcela jinému, než pro jejich "odboj" proti krajskému panstvu.

Propuštění obou primářů kvůli jejich "neloajálnosti" mj. přiznala i mluvčí Klaudiánovy nemocnice, blízká to příbuzná Rathova stranického spojence Jana Hamáčka, když k propuštění obou lékařů uvedla: "Tak samozřejmě naším zřizovatelem je kraj a my se řídíme jeho názorem...Jde o to sladit zájmy nemocnice a zaměstnanců".

Celá situace v současné době eskaluje. Zaměstnanci nemocnice se za své propuštěné kolegy postavili. David Rath má dorazit do nemocnice příští týden, aby poklepal na základní kámen inkriminované stavby a zaměstanci jsou odhodláni dát svou nespokojenost najevo. Uvidíme, zda se do té dovy vyjasní, že si z nás všech dělá Apríl, či zda své dosavadní kroky myslí nedej Bože opravdu vážně.

Anonymním diskuzím nefandím. V rámci svých časových možností jsem však s Vámi připravena diskutovat "tváří v tvář" na mém facebookovém profilu. Budu se těšit. Veronika

Autor: Veronika Vrecionová | pátek 1.4.2011 9:21 | karma článku: 25,25 | přečteno: 1586x
  • Další články autora

Veronika Vrecionová

ODS: "Když nemůžeš, tak přidej"

V uplynulých dnech se v médiích objevily informace o výzkumu veřejného mínění, který si údajně zadala ODS a jenž jí předpovídá drtivou porážku v krajských a senátních volbách. Nechám raději stranou to, zda výzkum opravdu existuje, či ne. I kdyby totiž nikdy nevznikl, celá ODS by za informace o jeho výsledcích měla médiím poděkovat.

17.8.2011 v 8:19 | Karma: 14,48 | Přečteno: 1259x | Politika

Veronika Vrecionová

Pozor, něco se děje. Dryml pouští Ratha k vodě...

Jak dnes informoval jeden celostátní deník, Vladimír Dryml pouští k vodě Davida Ratha. V reálu to znamená, že Vladimír Dryml opouští funkci "dozorce" nad Klaudiánovou nemocnicí v Mladé Boleslavi, do které ho před několika málo týdny dosadil hejtman Středočeského kraje David Rath. Pokud dochází k takto dramatickému rozchodu, můžeme si být jisti, že v případě dostavby pavilónů interny v nemocnici v Mladé Boleslavi, opravdu něco lidově řečeno "smrdí"...

21.4.2011 v 11:58 | Karma: 24,32 | Přečteno: 2024x | Politika

Veronika Vrecionová

Trvám na tom, že s bezpečnostní agenturou se vládnout nemá

Motto: "Výkonná rada nadále trvá na odchodu ministrů a náměstků spojených s agenturou ABL a příbuznými subjekty, neboť současnou krizi vyvolalo propojení ABL s veřejnou mocí."

20.4.2011 v 9:34 | Karma: 11,97 | Přečteno: 1022x | Politika

Veronika Vrecionová

(NE)promyšlené řešení pro Domov seniorů v Panenských Břežanech

Uběhlo pouze několik málo měsíců od doby, kdy mělo dojít na základě rozhodnutí Krajského úřadu ke stěhování dětí z dětského domova v Pyšelech a máme zde nový, neméně kontroverzní, sociální návrh. Krajský úřad Středočeského kraje se rozhodl zrušit domov seniorů v Panenských Břežanech a nahradit ho expozicí, která by mapovala odboj za druhé světové války. V pátek 8. dubna jsem navštívila tento domov seniorů a setkala se zde s jeho ředitelem panem Černý.

14.4.2011 v 11:20 | Karma: 11,39 | Přečteno: 954x | Ostatní

Veronika Vrecionová

Pane prezidente, nehrajte to prosím s VV - ABL

Před prezidentskou volbou v roce 2008 jsem společně s mými známými cítila, že by ve chvíli, kdy mediální mainstream zcela nepokrytě protěžoval Klausova protikandidáta Jana Švejnara, měl zaznít i hlas opačný. Proto jsem s několika známými iniciovala vznik iniciativy akce VolímKlause.cz. Prostřednictvím ní podpořilo během velmi krátké doby prezidentskou kandidaturu Václava Klause desítky tisíc lidí, včetně řady významných osobnostní našeho kulturního a společenského života.

12.4.2011 v 16:58 | Karma: 24,49 | Přečteno: 2068x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

26. dubna 2024  14:54

Premium Zatímco Rusové rozšiřují průnik kolem strategicky položeného městečka Očeretyne, Ukrajinci řeší,...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2380x
Senátorka za Mělnicko a Prahu-východ, starostka středočeské obce Přezletice, členka ODS, vdaná, 2 děti.


www.facebook.com/veronika.vrecionova

www.VERONIKA2010.cz