Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Pavel57

22. 7. 2010 12:25
Kolik je teď tomu "dítěti"???

Vážená paní, tenkrát to bylo dítě, tenkrát se mělo přihlížet k tomu, že není zralé k posouzení, co dělá a zda s ním rodiče nebo lidé v okolí nemanipulují. Tenkrát by bylo důležité jednat rychle, zjistit vinu, viníka potrestat. Ale tak jak jde čas, ztrácí to zvolna smysl. Sama tehdejší oběť (dnes zralá žena středního věku, schopná posoudit významnost tehdejších událostí) říká, že odpustila a na potrestání netrvá. Proč tedy nejde jednoduše říct - tehdy jste byl vinen, ale vzhledem k dlouhému času a vyjádření oběti již nebudete potrestán? A odpověďna otázku, co by dělali mocní, kdyby šlo o jejich děti? Myslím, že by se to jejich dětem vůbec nestalo protože by si je líp hlídali. A kdyby snad se to stalo, tak by to nejspíš zametli pod koberec. Mimo jiné i proto, že by jim újma způsobená dospívajícímu dítěti daným činem připadla menší než újma, kterou by mu způsobilo detailní vyšetřování a soud ...

0 0
možnosti
G

Gmur

22. 7. 2010 12:46
Re: Kolik je teď tomu "dítěti"???

Pletete se.

Pokud se obet o potrestani nezajima nebo ho nechce, tak to nema zadny vliv.

Jit k fotografovi kvuli foceni neni nic specialniho. Nejde o hlidani deti. Rodice o tom vedeli. .

0 0
možnosti
PC

Paula

22. 7. 2010 12:21
Zřejmě Vám uniklo,

že sama někdejší "OBĚT" žádá o ukončení toho honu na čaroděje, ne ? Tak proč by se ho nezastali i jiní ?

0 0
možnosti
A

Astartoth

22. 7. 2010 12:24
Re: Zřejmě Vám uniklo,

Obet (resp. jeji matka pro ni) chtela roli ve filmu a ne v soudni reality show :-)

0 0
možnosti
J

jbo

22. 7. 2010 12:12
Asi vážně jen velmi těžko soudit

Tak to jste paní Vrecionová opravdu vyhmátla zajímavou věc. Ani mě to nepřišlo moc divný, že mocní tohoto světa tak snadno a lehce podporují člověka, který, tedy velmi kulantně řečeno, přestoupil zákon. Docela mě šokuje, jaký odpudivý vliv  na nás média mají a jak snadno přejímáme jejich pohled na svět. A Ti, kdo říkají, že Polanski byl v těžkých depresích po otřesných životních událostech a proto mu lze vše odpustit? Ano? Opravdu? No tak výborně. V tom případě kupříkladu bezdomovci mohou podle tohoto vzorce páchat jakékoliv zločiny s poukazem na to, že se ocitli v těžké životní situaci. Takhle to opravdu nejde.

A odpověď na Vaší řečnickou otázku, zda by elity hájily? Ó nikoliv. Možná by se pan Polanski po zprznění holčičky z vyšších vrstev už někde válel s dírou v hlavě.

0 0
možnosti
JB

Dino Dik

22. 7. 2010 12:15
Re: Asi vážně jen velmi těžko soudit

za 1) holka věděla o co jde a chtěla to

     2) nikdy nežádala jeho potrestání, protože se jí to asi s ním líbilo a byl to pro ní    dobrý zážitek

     3) její matka taktéž věděla o co šlo a také nechce žádné potrestání...

odpoveď na řečnickou otázku je taková, že po 33 letech by potom neznámém člověku jistě nepátrali po celém světe ... ;-)

0 0
možnosti
K

kolda501

22. 7. 2010 12:01
Nevím co autorka řeší ....

......  ze všech dosažitelných zdrojů vyplývá že matka "nebohé" dívčiny o tom věděla - doslova mu ji naservírovala, tak ať autorka nepolemizuje.

0 0
možnosti
G

Gmur

22. 7. 2010 12:15
Re: Nevím co autorka řeší ....

Samozrejme o tom vedela. A pokud rikate fotografovani nejake zeny u fotografa muze "naservirovani" (k cemu, ze? ) tak se s vami neda dislutovat.

Uz jste byl, apropos, nekdy u fotografa? Taky vaz znasilnili?

0 0
možnosti
D

DrID

22. 7. 2010 11:28
Třináctiletá není odpovědná...

Tělo už má, ale mozek a úsudek na to, aby věděla, co vůbec dělá, to rozhodně ne! Kdyby ho v USA neodsoudili hned, kdo ví, co by ještě dělal...ano, možná mu přeskočilo po osobní tragédii, ale stát musí chránit děti!!! Teď zrovna hledají šestiletou holčičku, kretén co ji sebral tak možná začínal stejně jako RP, akorát že u nás to nikdo neřeší dokud není na konci řetězu mrtvé tělíčko!

0 0
možnosti
G

Gmur

22. 7. 2010 11:32
Re: Třináctiletá není odpovědná...

Ale tahle trinactka opravdu vedela co dela.

0 0
možnosti
P

pitbulek

22. 7. 2010 11:25
polanski

nezapomeňte že polanskim leží stín minulasti kdy za velmi podivných a nevyjasněných okolností byla zavražděna jeho žena sharon tateová podle mě je to úchyl a souhlasím s tím že by se mělo měřit každýmu stejně což ale je utopie vemte si např. bártu - ministra von lže už při bezvýznamných věcech jako s tím zákazem zastavení bydlí tam dva roky a nevšim si značky za tohle bych ho odvolala s funkce protože je vidět že je to gaunerRv

0 0
možnosti
I

infinity1

22. 7. 2010 11:30
Re: polanski

Sorry ale pokud by to tobě doma někdo tak brutálně povraždil, tak by ti taky hráblo. Jinak nevím o ničem nevyjasněném na tom brutálním vyvraždění a už vůbec nechápu, proč to používáš proti Polanskému, když on je jakožto pozůstalý naopak oběť.

0 0
možnosti
I

infinity1

22. 7. 2010 11:24
Všem měřit stejným metrem?

"Nevolám konkrétně po tvrdém potrestání Polanského, chtěla bych pouze, aby každému bylo měřeno stejně, ať již je to světoznámý režisér, nebo český, či polský instalatér."

Pokud skutečně chcete všem měřit stejným metrem, je to chvályhodné, jen se obávám, že jste to myslela přesně naopak, než jste měla - i nejobyčejnější instalatér by měl být loven stejně intenzívně jako světoznámý Polanski, nikoli že to bude jako nyní, že nejobyčejnějším instalatérem se po pár letech přestanou zabývat, zatímco Polanski je intenzívně loven 33 let.

Kdyby každého zločince lovili stejně dlouho a intenzívně, pak by bylo na světě hej, ale ve skutečnosti zatímco každé známé osobnosti věnují rozsáhlé vyšetřovací komise a tisíce stran spisů, dalších pět méně známých zločinců se stejným proviněním zůstane po pár letech bez povšimnutí. Přitom celebrita jako Polanski už je pod takovým drobnohledem, že své provinění nemůže zopakovat, zatímco ti nestíhaní bezejmenní mohou svá provinění bez problémů opakovat.

0 0
možnosti
I

infinity1

22. 7. 2010 11:26
Re: Všem měřit stejným metrem?

Takže rovnost ANO, ale v tom smyslu lovit všechny po celém světě 33 let a nikoli věnovat takovou snahu jenom u slavných viníků, tím spíše, že NEZNÁMÍ VINÍCI JSOU MNOHEM NEBEZPEČNĚJŠÍ, neboť ty obyčejné viníky lidi nepoznají.

0 0
možnosti
KX

kion xy

22. 7. 2010 10:14
Karma

R^

0 0
možnosti
L

lynda

22. 7. 2010 10:13
trest

pribeh polanskeko je v kostce  mala fraska.ona se nechala jako hodne,hodne mlada vyfotit pro  slavny  casopis,kde byl mezi  jinymi i  on.co  se tam tenkrad stalo vedi jen oni  dva a te dotycne tento indekt dopomohl k penezum,kterych  nikdy neni dost.sama se k tomu vyjadrila v kostce scela realne.rekla,ze po tech  letech je to pro ni zapomenuto a odpusteno,takze kde hledate hacek.kdyz si ani ona nepreje  trest a zadostucineni,proc ho chteji lide kterym  do toho nic neni.

0 0
možnosti
TM

TerezazMoravy

22. 7. 2010 11:04
Re: trest

jj souhlasim - videla jsem v americke telivizi rozhovorou s tou divkou (dneska dospelou zenou) a sama pripoustela, ze zase az tak o "nasili" neslo ....jenom pro poradek: Polanski je souzen americkou justici pro sex s nezletilou divkou - tedy nikoliv pro znasilneni !!! (v americkem zakone je sex s nezletilym - byt dobrovolny - hodnocen jako znasilneni).....Za Polanskeho se postavili i ostatni herecky, ktere s nim jako nezletile mely sex, napr. Nastassja Kinski - te bylo tenkrat 14 nebo 15 let, nevim uz presne........Take nechapu, proc se k tomu lidi vyjadruji, kdyz o tom ani poradne nic nevi Rv - priste si prosim zjistete vice informaci, nez se pustite do psani (ono precist si Blesk nestaci ;-))

0 0
možnosti

debater

22. 7. 2010 10:09
Po třiatřiceti letech

ztrácí trest za tento čin smysl. Polanski sex s nezletilou nepopíral, vyjádřil nad ním lítost a pokud vím, tak se s rodinou té dívky finančně vyrovnal, což samozřejmě nemůže napravit morální újmu. Polanski svůj život už prožil, mnoho už mu nezbývá, a celých 33 let žil částečně jako psanec, který nemůže do země, která je jeho profesi nejvíce zaslíbená. I tak se z něj stal světový režisér. To děvče se, pokud vím, normálně vdalo a má svoji rodinu, soukromě přiznává, že na potrestání Polanského  nemá žádný zájem a že chce mít už jednou provždy klid od novinářů a médií obecně. Neměli by si to ti dva vyříkat sami mezi sebou a vynechat z toho právnické nenažrance, kteří tuto kausu jen uměle rozdmychávají v očekávání tučné kořisti?

0 0
možnosti
KX

kion xy

22. 7. 2010 10:15
Re: Po třiatřiceti letech

Tak pokud tomu tak jeR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2380x
Senátorka za Mělnicko a Prahu-východ, starostka středočeské obce Přezletice, členka ODS, vdaná, 2 děti.


www.facebook.com/veronika.vrecionova

www.VERONIKA2010.cz