Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

9. 8. 2010 22:21
ano i ne

Milá paní, kdybyste věděla kolik podobných kočiček lezlo a leze slavným umělcům do postele a přidávají si přitom roky, aby je neodradily... Podobných případů jsou tisíce. Problémem ale zůstává mnohem více to, že sex (oboustraně dobrovolný) s nezletilou je v USA brán jako jeden z nejtěžších zločinů, neboť je i po čtyřiceti letech nepromlčitelný! To platí v našem trestním právu pouze pro zločiny proti lidskosti jako je genocida... A v tom je jádro pudla, které jste buď z neznalosti nebo úmyslně zcela opomenula.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

28. 7. 2010 16:01
Z iluzí o smyslu tzv. elit pro spravedlnost

mě vyléčily aktivity snažící se u nás obhájit Kulínského. Tito lidé mají podivnou představu, že jiné zákony platí pro ně a jiné pro mediálně neznámé lidi.

0 0
možnosti
LH

acvil

23. 7. 2010 7:32
...no - pokud to bylo stejné "znásilnění"...

...jako u nás provedl na větším množství opálených nezletilých děvčat z "Ústavu panen v Perlovce"katarský princ, tak bych ho asi hájil také - i když nejsem "elita" či celebrita...!!:-)

0 0
možnosti
A

Astartoth

23. 7. 2010 9:56
Re: ...no - pokud to bylo stejné "znásilnění"...

Ustav pannen v perlovce ;-DR^

0 0
možnosti
JB

baranka

23. 7. 2010 6:38
Hájily by elity Romana Polanského, kdyby šlo o jejich vlastn

Nebyl již pan Polanský  v Americe odsouzen a neodseděl si trest ?

0 0
možnosti
W

Wendolene+

22. 7. 2010 17:52
Me spis zajima, kolik matek by dovedlo nezletilou

dceru kamsi do atelieru/vily a nechalo je bez dozoru s dospelym panem, s tim, ze chteji desne moc dostat roli/foceni v casopisu atd. Nejen pan Polanski a jeho jednani je podezrele. A po tech letech? Jedno je jiste, je to talentovany reziser a protoze nejsem American, nehodim ho pres palubu, protoze pred 30 lety mel nejakou podezrelou prihodu s jakousi divenkou. Pan Polanski se dohodl s pravniky one divciny, tim se nektera obvineni stahla a zaplatil ji odskodne. Je bezna praxe americkych pravniku nabalit x obvineni, aby pote obvineny dostal co nejvyssi trest a pri dohode se da jakoby vyhodit neco z nich a zmensit trest. Polanski utekl do Francie, jako francouzsky obcan. Divenka mu verejne odpustila a dokonce napsala dopis Akademii, aby byl vpusten do USA a mohl prevzit Oscara. Po 30 letech jeste honime jednoho rezisera, zatimco se deji mnohem horsi zlociny dnes a denne?

Takze otazka zni, nechaly by elity svoje deti samotne s vecer s dospelym muzem v osamele vile?

0 0
možnosti
MR

iluminat

22. 7. 2010 20:33
Re: Me spis zajima, kolik matek by dovedlo nezletilou

asi to same jsem chtel napsat, predstihla jste me. Takze ty elity by Romanskeho nemohli verejne ani hajit nebo hanit, spis by v pripade ze by se jednalo o jejich dceru meli zavrit klapacku a stydet se a stydet se.

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 7. 2010 17:15
Mě spíš zaráží,

že se to soudí, byť uplynulo už 30 let - copak v Emerice nemají promlčecí lhůty. Pokud vím, promlčení se vztahuje i na vraždu.

0 0
možnosti
RH

Kruton

22. 7. 2010 17:26
Re: Mě spíš zaráží,

promlčecí lhůty se většinou vztahují na obvinění nebo vyšetřování a v tomto případě byl obviněn hned.....

0 0
možnosti
RH

Kruton

22. 7. 2010 17:08
Polanski

Prosil bych místní diskutéry, aby nepoužívali argument, že vypadala určitě starší. Polanski 1. přiznal, že znal její věk 2. přiznal, že se mu malý holky líběj 3. přiznal znásilnění - Ergo se přiznal ke všemu, z čeho ho tu chcete vyvinit.

0 0
možnosti
G

Gmur

22. 7. 2010 17:34
Re: Polanski

Krutone

to je furt dokola. okud se nekde zneuzije dite a je to holka, privni otazka pobaveneho obecenstva zni: zda si to nevymyslela a nebo, ze toho chlapka stejne svedla. Oboji najednou. A ze on nemohl tusit....

0 0
možnosti
PV

Pavel57

22. 7. 2010 16:39
nesuďme Ameriku našimi zákony

Ahoj, čtu si chvíli příspěvky. Děkuji yan007 za rozumné a věcné příspěvkyR^. Je mi trochu líto, že Gmur vehementně prosazuje tvrdý trest podle našich právních postupů a zásad Rv a nebere žádný zřetel na to, že čin i soud se stal v Americe a tam jsou přece jen jiné zákony i procesní postupy než u nás. Například v tom, že  odškodněním oběti může pachatel významně snížit svůj trest - pokud s tím soudce vysloví souhlas .... Takže - neargumentujme tím, že za daný čin je nějaká sazba trestu - stalo se to v Americe a tam prostě taková sazba určena NENÍ. A od toho se pak odvíjí celý zbytek - včetně strachu Polanského, že soudce by mohl být nepřiměřeně tvrdý...

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 7. 2010 17:07
Re: nesuďme Ameriku našimi zákony

Gmur neber vážně, ona je .. zvláštní. Potřebuje se vyklepat z traumatu, je třeba být na ni hodný.

0 0
možnosti
M

marketa78

22. 7. 2010 16:39
0 0
možnosti
PV

Pavel57

22. 7. 2010 17:07
Re: Zajimavy nazor...

Přečetl jsem a DOPORUČUJI přečíst i ostatním diskutujícím. Jen pozor na jednu věc - v článku se píše o spravedlnosti, nikoli o právu. To je dost podstatný rozdíl. A druhá věc - autor článku vyjadřuje své přesvědčení, že by americký soud určitě zvážil všechny okolnosti a Polanského pak spravedlivě potrestal. *** Na rozdíl od autora nejsem tak pevně přesvědčen, že soud by jednal spravedlivě. Soud by aplikoval právo, přičemž v americké justici, kde trest značně závisí na uvážení soudce, bych si moc jistý výsledkem nebyl. A spravedlnost?? Kdo z vás se na to koukal, jak k tomu činu došlo, jestli oběť se bránila dokud jí nedošly síly, nebo jestli třeba tušila co asi bude a řekla si, že to přesto riskne? Koukal na ně snad ten soudce, který má rozhodnout, která ze dvou protichůdných výpovědí je ta do puntíku pravdivá? A vynese spravedlivý trest?? Ani náhodou .... Spravedlivé by bylo pachatele zneužít stejně jako on svou oběť - ale tenhle trest nikde v právním řádu nenajdete.

0 0
možnosti
A

Astartoth

22. 7. 2010 16:39
GMUR

Jiz jsem ti psal, ze foceni se na prukazku v malomestskem atelieru neni totez, co foceni pro Vogue, v druhem pripade je popis "foceni" spise eufemismem pro "prosoulozeni se ke kariere." Na malomeste se muzes prosoulozit leda k syflu.

0 0
možnosti
G

Gmur

22. 7. 2010 17:39
Re: GMUR

Vogue ma urcite vetsi vahu nez malomesto a vetsi kredit.

.Tim jsem chtela rict, ze opakovani, ze se devcata proste chteji nekam prosoulozit je ubohost. Kdekoliv .

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2380x
Senátorka za Mělnicko a Prahu-východ, starostka středočeské obce Přezletice, členka ODS, vdaná, 2 děti.


www.facebook.com/veronika.vrecionova

www.VERONIKA2010.cz